In de kille wintermaanden dromen velen van ons over een gezellig terras, omgeven door groen, met een verfijnd glas wijn en een rijkelijk gevuld plateau met de beste zeevruchten. Stel je dan ook nog eens voor dat je dit moment deelt met dierbaren; voelt het niet alsof je op dat moment de rijkste persoon ter wereld bent? Maar wist je dat je niet alleen tijdens de warme periode kunt genieten van deze heerlijke combinatie van wijn en spijs? Integendeel! We nemen je graag mee. 

De winter is de ideale tijd om te genieten van een overvloedige fruits de mer. Oesters, scheermessen, krab en alikruiken, de musthaves van een fruits de mer, bereiken tijdens de koudere maanden hun smaakhoogtepunt. Dit komt omdat veel van deze schaal- en schelpdieren, zoals de oester en mossel, zich in de zomer voortplanten. Hierdoor krijgen ze een minder aantrekkelijke textuur en smaak; ze worden laiteus (melkachtig) en te vet. Ironisch genoeg is het oesterseizoen zelfs gesloten in deze periode. Daarentegen zijn ze van september tot mei op hun best, hoewel moderne kweektechnieken ze het hele jaar door beschikbaar maken, zonder compromis op smaak.

Wist je trouwens dat een oesterkweker 3 tot 4 jaar werkt aan elke oester die wij in slechts enkele seconden verorberen?

De winter is de ideale tijd om te genieten van een overvloedige fruits de mer. Oesters, scheermessen, krab en alikruiken, de musthaves van een fruits de mer, bereiken tijdens de koudere maanden hun smaakhoogtepunt. Dit komt omdat veel van deze schaal- en schelpdieren, zoals de oester en mossel, zich in de zomer voortplanten. Hierdoor krijgen ze een minder aantrekkelijke textuur en smaak; ze worden laiteus (melkachtig) en te vet. Ironisch genoeg is het oesterseizoen zelfs gesloten in deze periode. Daarentegen zijn ze van september tot mei op hun best, hoewel moderne kweektechnieken ze het hele jaar door beschikbaar maken, zonder compromis op smaak.

Dit is waarom je juist in de koude maanden moet genieten van een fruits de mer. 

DE MUSTHAVES VAN EEN FRUITS DE MER

De zeeuwse kreukels 

Minder bekend dan hun populaire verwanten, maar niet minder smaakvol, zijn de alikruiken. Alikruiken, of kreukels zoals ze in Zeeland bekend staan, zijn kleine zeeslakken met een kenmerkend donkerbruin huisje. Ze zijn essentiële onderdelen van de klassieke fruits de mer en juist buiten de zomermaanden rijker en voller van smaak.

HET MINDER BEKENDE BROERTJE

Minder bekend dan hun populaire verwanten, maar niet minder smaakvol, zijn de alikruiken. Alikruiken, of kreukels zoals ze in Zeeland bekend staan, zijn kleine zeeslakken met een kenmerkend donkerbruin huisje. Ze zijn essentiële onderdelen van de klassieke fruits de mer en juist buiten de zomermaanden rijker en voller van smaak.

Elke donderdag in maart

ELKE DONDERDAG IN MAART

In maart serveren we bij Le Jardin elke donderdag een heerlijke Fruits de Mer 2.0. Laat je verrassen door de diepe en rijke smaken van onze zorgvuldig geselecteerde zeevruchten, vergezeld van een uitstekende wijnselectie. Wil je hier meer over weten, klik dan hier.

In maart serveren we bij Le Jardin elke donderdag een heerlijke Fruits de Mer 2.0. Laat je verrassen door de diepe en rijke smaken van onze zorgvuldig geselecteerde zeevruchten, vergezeld van een uitstekende wijnselectie. Wil je hier meer over weten, klik dan hier.


Publicatie: 29 februari 2024

De musthaves van een Fruits de mer

Terug naar overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of 
volg ons op social media via:

Wil je ook na je bezoek met ons in contact blijven?

de postkamer

cantharellen

/

mille-feuille

/

crêpe suzette

/

ganzenlever

/

kreeftensoep

© Copyright 2023 Restaurant Le Jardin | Website door Knapper Design